Ja sé, ja sé. No
es diu “xiringuitu”. Hauria de ser guingueta que m’agrada més que quiosquet Però “xiringuitu” és barcelonès pur i dur.
Denominació d’origen. I els pixapins som així. Com deia una amiga, antiga
companya de treball: “oi que m’entens? Doncs no em sacrifiquis!”
Tinc un munt de
blocs i la gent que em coneix ho sap. No puc publicar a tots, em falta temps,
energia i de tot, però periòdicament em dóna per la cuina i no està bé que
publiqui les receptes al Lletres al Vent, al costat d’embarbussaments, poemes,
curiositats de la nostra llengua i de tot una mica. No pot ser, no. La cuina es
mereix un bloc específic.
I tinc la
intenció que aquest sigui molt peculiar. Perquè des de receptes clàssiques als
meus invents, passant pels escaldufots que he fet al llarg de la meva vida, les
combinacions impossibles que de vegades poden sortir o receptes per una crisi, passant
per les aventures a la cuina, records i una mica de política, les llenties de
la Merkel, per exemple, aquí es trobarà un poti-poti. Però tot girarà al
voltant de la cuina i de la taula.
Menjar, no
menjarem mentre estiguem al món virtual, però riure? Ja ho crec! Serà el meu
bloc més terapèutic, menjar i riure. O bavejar mirant el menjar, un bon
estafat..., uis, perdó! En què estaria jo pensant? Volia dir un bon estofat o
un pastís de xocolata amb gerds, mentre que per dinar tenim un trist pit de
pollastre sense pell a la planxa i quatre fulls d’enciam sense oli per no
afegir calories, sense sal per allò de la pressió i sense vinagre perquè si no
és de Mòdena ja no pot ser bo. Cosa que mai recomanaré, però allà cadascú si
vol morir-se saníssim. Jo sóc de la Katalana Tribu, els katalanobarrufets i no
em barrufa gens prendre una xocolata sense cacau amb llet desnatada, sense
calci ni lactosa. O el que és el mateix, una no-xocolata amb no-llet. O un
entrepà sense pa per esmorzar, que pot ser dues fulletes d’enciam amb una
micona de tomàquet entremig i un tallet de tofu amb un polsim d’orenga.
Deliciós!
Però aquí i ara,
prometo solemnement que si arriba el dia que munti el meu propi “xiringuitu”,
el de debó, no us donaré pas res que porti tofu i que hi haurà pa. On s’ha vist
un katalanobarrufet o una katalanobarrufeta sense el pa amb tomàquet?
També prometo que
encara que el decoraré ben bonic, mai de la vida deixaré posar centres de flors
a les taules. Per si de cas les Alícies i qualsevol dels seus amics tan fantàstics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada